Stăm acasă… dar nu pe canapea

Cine a scris primul pe net chestia aia cum că bunicii noștri au fost chemaţi la război și noi trebuie doar să stăm pe canapea… sigur nu avea copii… că dacă avea, știa clar că nu e nicio șansă de stat pe canapea, pe scaun, pe jos, pe unde o fi… 😂

Indiferent de vârsta și de numărul copiilor, părinţii nu au nicio șansă să stea jos zilele astea. Mult menţionatul virus ne obligă să stăm acasă, dar asta nu înseamnă că stăm jos.

Energia neconsumată în plimbările și jocurile din parc e musai să se consume într-un fel sau altul acasă, fie că e în apartament, în curte sau în grădină.

După aprox 2 săptămâni de explorări în open-space de curte și grădină, Alexandru a aterizat într-un spaţiu diferit. Tot curte și grădină, din fericire pentru el și pentru noi, dar altfel.

Lada cu nisip

Bunicul a improvizat rapid primul spaţiu de joacă: lada cu nisip. Paleţi decupaţi și două capace metalice (deci sistem anti-ploaie-și-caca-de-pisici) + nisip = love. Dacă nu ar avea nisip și în scutec când intră în casă, cred că ar fi și mai mult love din partea bunicii. 🙂 În orice caz, e nevoie de un supraveghetor care nu stă jos în timpul acestei activităţi.

Prinsa/ascunsa între rufe

O altă activitate îndrăgită în curte pentru Alexandru a fost să fugă pe sub sârmele de rufe, între mine și mătușa lui. Un fel de ascunsa printre haine. Un fel de prinsa pentru că fugea de la una la alta și ne sărea în braţe, răzând și gata să ne dărâme de fiecare dată. Să zic mersi că de data asta am stat „pup” sau să menţionez că îmi venea să mă întind pe beton?

Căratul obiectelor nepotrivite în locuri și mai nepotrivite

Când vezi copilu că exersează primii pași de fugă prin curtea betonată având în mână un ciocan și o șurubelniţă îţi mai arde de stat jos? Întreb și eu… 🙂

12 likes
Prev post: Cuibul nostru vs cuibul lorNext post: Pască fără gluten, fără zahăr

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Hello! Numele meu este Roxana Costea... obviously :) Sunt soție și mamă, pasionată de marketing, muzică, literatură și, obviously again, de scris. Bine ai venit! Read More

Categorii
Facebook