E musai să ne aranjăm pentru a fi frumoși?

Tot un trend început pe internet ne arată cum, în vreme de izolare la domiciliu, lumea se aranjează, coafează, machiază etc. pentru a duce gunoiul sau pentru a merge la cumpărături. Cum mult menţionatul virus ne-a anulat mersul la job sau orice fel de mișcare socială, oamenii au găsit noi motive de a se împopoţona… Și, nu mă înţelegeţi greșit, nu e nimic rău în a te aranja și a lua toată chestia asta la mișto, că te machiezi ca să duci gunoiul, dar nu pot să nu mă întreb dacă avem nevoie de chestia asta pentru a ne simţi frumoși? E musai să ne maimuţărim așa pentru asta, în loc să ne bucurăm simplu de timpul petrecut acasă, un loc pe care dăm destui bani, dar în care doar dormeam înainte, și de timpul petrecut cu cei dragi, timp care ne lipsea când stăteam 8 ore la job și 2 ore în trafic zilnic…

Nu voi începe o pledoarie de tipul „frumuseţea vine din interior” că o știe toată lumea, dar prea puţini o cred oricum… Ci mă întreb ce spune asta despre noi în vremuri din astea cel puţin ciudate? În ce fel ne arată ce este cu adevărat important pentru noi?

E important pentru noi să ne simţim bine, să facem lucruri mărunte care ne fac fericiţi… ceea ce e bine.

Dar…

Câţi dintre noi vor mai face o pâine de casă și după ce se termină toată nebunia asta? Sau o prăjitură sau o oală de sarmale?

Câţi dintre noi vor aprecia ieșitul afară, la aer curat și proaspăt? Vom înţelege în sfârșit în ce hal ne poluăm planeta? Sau vom reveni la vechile obiceiuri până la următorul avertisment al naturii că nu suntem singurii locatari de aici și că proprietarul nostru bogat în ape, forme de relief, plante și animale ne poate spune oricând că ne-a expirat contractul de închiriere și nu dorește să-l reînoiască pe motiv că ne-am bătut joc de tot?

14 likes
Prev post: Pască fără gluten, fără zahărNext post: Cum să ne bucurăm de această perioadă

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Hello! Numele meu este Roxana Costea... obviously :) Sunt soție și mamă, pasionată de marketing, muzică, literatură și, obviously again, de scris. Bine ai venit! Read More

Categorii
Facebook