Elefănţelul jucăuș și Ursuleţul grijului îl invită pe Alexandru la o plimbare cu mașina. Elefănţelul e mereu primul la joacă, așa că urcă repede pe locul din faţă și ne cheamă să pornim.
Ursuleţul grijuliu nu este mereu de acord cu ideile Elefănţelului, dar știe că dacă va fi atent totul va fi bine.
– Hai, Alexandru, să pornim mașina!
– Vin acum, răspunse Alexandru. Dar înainte de toate să verificăm ca totul să fie bine. Așa Ursuleţul va fi fără griji și Elefănţelul poate da tonul jocului.
Înainte de a pleca, ne îmbrăcăm frumos. Închidem toţi năstureii și stingem lumina.
Ne asigurăm că am închis toate încuietorile acasă. Mai aruncăm o privire în oglindă, facem cu ochiul reflexiei drăguţe și gata.
Verificăm pasagerii și închidem gemuleţele.
Am bifat tot pe lista biluţelor colorate?
Atunci putem suna clopoţelul!
Roţile se învârt repede și am pornit la drum! Vrum vrum! Tit tit!
_________________________
De când a venit Alexandru pe lume am urmărit tot felul de jucării pe care mi le doream pentru el, ori că le văzusem la alţi copii, pe internet, ori erau pur și simplu jucării pe care mi le-am dorit eu cândva pentru copilul din mine. Prima jucărie pe care i-am luat-o înainte de a se naște a fost un elefant mare de pluș… Nu știu dacă nu cumva l-am luat mai mult pentru mine ?
Pe măsură ce a crescut, mi-am dorit să aibă jucării care să-l și înveţe ceva, adică jucării educative… Și uite așa am ajuns la jucăriile de construit sau la diferite centre de activităţi (asta era pe lista jucăriilor ce musai voiam să le aibă, prin urmare are două, unul mare și unul mic). De asemenea, am urmărit jucării din lemn, pentru toate cele de mai sus și nu numai, pentru că sunt mult mai rezistente, mai calitative și mai prietenoase cu mediul decât cele din plastic.
Și după doar câteva criterii, mai mereu aud că „Alexandru are prea multe jucării” ? Ok. Mai ascundem din ele, le facem o rotaţie, redescoperim jucării vechi, aducem altele noi și tot așa.
Bunu’, bunicu’ și întrerupătoru’
N-am fost deloc surpinsă atunci când Alexandru a devenit fascinat de întrerupătorul care face „minuni” cu un singur click. Și tind să cred că are ceva legătură cu cei doi bunici ai lui, pe care se vede deja că îi iubește tare mult, pentru că ambii au insistat să-l înveţe care e treaba cu întrerupătorul becului, fiecare în casa lui, având aceeași activitate cu copilul de dinaintea vârstei de 1 an. Deja era clar când cerea în braţele lor că vrea să fie dus la întrerupător.
Tot din categoria deschis-închis, pe Alexandru îl mai fascinează și ușile… Și știu că nu e singurul copil care a descoperit această super-activitate de 1000 ori pe zi la fiecare dulap sau cameră. Fie că le trântește de-a dreptul (pentru că îi place zgomotul), fie că este curios de diferitele mânere, chei, clenţușe și așa mai departe, totul e o distracţie pentru el.
De ce un busy board?
Busy board-ul mașină Little Handy răspunde nevoilor haioase ale celor mici de a se juca cu obiectele uzuale din casă, dar într-un context mai sigur, mai accesibil pentru ei și mai potrivit mânuţelor mici și curioase.
Așa cum îi spune și numele, busy board-ul îi ţine ocupaţi pe cei mici cu diverse activităţi care precis le făceau cu ochiul prin casă, dar poate nu erau mereu sigure sau la îndemână. Cu activităţile incluse pe panoul drăgălaș, cei mici își dezvoltă coordonarea, motricitatea fină și se mai și distrează. Bonus points: produsele Little Handy au un design adorabil, prin formele de căsuţă, mașină sau melc, și culori pastelate perfecte pentru cei mici.
Leave a Reply