Budincă din mei pentru bebeluși

De obicei budinca de mei apare după o zi în care am făcut dovleac plăcintar la cuptor, cu scorţișoară. Dovleacul care rămâne pentru a doua zi îl transform în budincă, la care adaug mei și fructe uscate. Rezultatul nu e extrem de dulce (dar se poate îndulci mai mult), dar e perfect ca desert săţios sau ca mic dejun energizant pentru bebeluși, fiind fără zahăr sau alte bazaconii, dar și pentru adulţii pofticioși. 🙂

Ingrediente budincă de mei

  • 1 dovleac plăcintar mic copt
  • O cană de mei
  • O cană de apă
  • Stafide
  • Merișoare

Reţeta pentru budincă de mei

Dovleacul plăcintar trebuie să fie bine copt. Se pasează cu furculiţa sau cu blenderul și se amestecă într-o oală mică cu apa. Când începe să fiarbă se adaugă meiul. Se amestecă ușor să nu se lipească. Dacă meiul absoarbe apa fără să fie fiert complet, se mai poate adăuga apă (depinde de cantitatea de dovleac).

Când toată apa a fost absorbită și meiul are un aspect pufos, se adaugă stafidele și merișoarele și se oprește focul.

Nu e o budincă super aspectuoasă 😅 dar e foarte bună la gust și Alexandru e topit după ea.

1 like
Prev post: O pledoarie pentru aerNext post: Mașina de pompieri Lilliputiens în misiune

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Hello! Numele meu este Roxana Costea... obviously :) Sunt soție și mamă, pasionată de marketing, muzică, literatură și, obviously again, de scris. Bine ai venit! Read More

Categorii
Facebook