Bătrânii din povestea noastră

Bătrânii din povestea noastră

Doi bătrâni stau în faţa porţii. Se ţin de mână. Așa cum se ţin de când se știu. Degetele lor butucănoase de muncă se strâng cu drag, ca atunci când erau tineri, când s-au uitat prima dată împreună la bucata asta de pământ, care între timp a tot crescut, a tot crescut.

Și nu doar că a crescut. S-a îmbogăţit cu atât de multe lucruri frumoase. O troiţă, o căsuţă, un gard, o livadă, o grădină, o seră, o casă, un grajd, câteva animale, o fermă.

Bătrânii privesc în zare. În faţa lor se întinde liniștea peste dealuri, văi și munţi. Nu mai sunt acolo căsuţele vechi de altă dată, dar ei sunt tot ei. Deși au trecut anii peste ei, sunt tot ei. Doi tineri care visau să facă ceva împreună. Ceva pentru ei. Pentru copiii lor. Pentru viitorul lor. Pentru ca familia lor să se bucure de liniște și de libertate, de mâncare curată, de natură, de munca împlinitoare și roditoare a pământului.

Îi așteaptă pe copii. Sunt mari acum. Au familiile lor. Dar vin mereu să ajute, pentru că știu că prin ei tradiţiile merg mai departe și chiar dacă nu sunt tradiţii vechi de sute de ani, sunt cele care le arată că lucrurile bune, trainice și curate vin din natură, din mâinile lor și ale părinţilor, din moștenirea lor.

După o zi de muncă se așează toţi pe banca de la poartă lângă troiţă și îi mulţumesc lui Dumnezeu că sunt aici. Sunt bine. Sunt sănătoși. Sunt toţi. Împreună.

În faţa lor se deschide cea mai frumoasă priveliște – munţi și văi, natură și liniște. Și chiar dacă soarele apune, mâine e o nouă zi, un nou răsărit, un nou imbold spre viaţa trăită împreună, cu bucurie, cu multă muncă, dar și cu recompense pe măsură.

Munţi cu soare – Bumbu Toys

Până să ajungem bătrânii din povestea noastră mai avem mult de muncit. Dar lucrăm la visul nostru în fiecare zi. Sunt micile lucruri care le facem azi și care vor conta enorm peste ani, așa cum fiecare pomișor sădit azi, înseamnă fructe peste câţiva ani.

Tot ce putem spera e că vom reuși să-i transmitem lui Alexandru dragostea de munte pe care o avem noi, dragostea aia care îl va aduce la bătrânii lui părinţi mereu.

Până când primăvara va pune stăpânire și pe munte, astfel încât să-i putem arăta locurile noastre dragi, ne bucurăm de munţii cu soare de la Bumbu Toys. Sunt un decor perfect care ne îndeamnă pe noi, adulţii, să visăm mai departe visul nostru. Iar pentru Alexandru sunt punctul de plecare al poveștii părinţilor lui. Îl pregătim din timp, de acasă, să iubească muntele și casa lui de departe, care așteaptă să crească în curând.

Arcade Pastel – Bumbu Toys

Pe lângă frumoșii munţi, am primit și o jucărie nouă în colecţia Bumbu Toys: arcadele pastel, care acum sunt disponibile pe site cu precomandă și o reducere de 30%. Alexandru s-a bucurat de ele imediat, mai ales că este un pasionat distrugător al construcţiilor mele. 🙂

Toate jucăriile Bumbu Toys sunt lucrate manual în România, din lemn de arţar și vopsite în culori non-toxice, și sunt construite sub același îndemn la joacă deschisă, ca punctul de început al unei lumi magice, de unde imaginaţia poate fugi oriunde.

7 likes
Prev post: Afară cu copilul ăsta!Next post: De ce suntem atât de bolnavi ca popor?

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Hello! Numele meu este Roxana Costea... obviously :) Sunt soție și mamă, pasionată de marketing, muzică, literatură și, obviously again, de scris. Bine ai venit! Read More

Categorii
Facebook